Homeopatija sa nama na putu !

Homeopatija je oblik alternativne medicine , naučno zasnovana i efikasna metoda lečenja koja podstiče prirodne sposobnosti organizma na putu izlečenja . Posmatra čoveka kao celinu i tako ga i leči .

Za razliku od klasične medicine , u homeopatiji je fokus na fizičkim , mentalnim i emocionalnim simptomima . A simptomi su putokaz , na osnovu kojih se utvrdjuje bolest odnosno poremećaj .

Utemeljivač homeopatije je nemački lekar Samuel Hahnemann koja postoji već 200 godina . Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije , kao metod lečenja zauzima 2. mesto na svetu .

Homeopatija je postala naš siguran saveznik još u periodu kada su deca bila mala . Njene benefite sam po preporuci svog lekara prvo iskusila ja , kada nismo mogli da nadjemo rešenje u klasičnoj medicini . Nisam bila skeptična , naprotiv bila sam vrlo radoznala kako će taj put teći .

ŠTA SU HOMEOPATSKI LEKOVI ?

Homeopatski lekovi su prirodne supstance biljnog , životinjskog ili mineralnog porekla . Prave se u obliku rastvora ili su fiksirani na globulice od šećera koje su nosači aktivnosti leka . Gotovo da nemaju nikakav ukus i zbog toga su odlične za decu . Lako se tope u ustima , ili možete rastvoriti u malo vode .

Misija svakog roditelja je da pruži detetu zdravo i bezbrižno detinjstvo , a kada je bolesno najbolji lek . Toplo je preporučujem jer je potpuno neškodljiva za decu i prirodna metoda lečenja koja pospešuje odbrambene mehanizme dečijeg organizma .

Glavna aktivnost homeopatskih lekova je povećavanje broja molekula u organizmu i na taj način oni ostvaruju svoje dejstvo . Potrebno je da se slika simptoma poremećaja i bolesti , poklopi sa opisanim homeopatskim sindromom , odnosno „slikom“ homeopatskog leka .

Homeopatski lek

U homeopatskoj medicini bolesti su svrstane u homeopatske sindrome koji nose nazive homeopatskih lekova kojima se leče .

PUTOVANJA I HOMEOPATIJA !

Kada ste sa decom na putu morate biti spremni na mnoga iznenadjenja. Navešću neka od najčešćih stanja koja mogu zadesiti decu ili nas prilikom putovanja :

  • MUČNINA – bolest putovanja, uglavnom se javlja prilikom vožnje automobilom , autobusom , vozom , brodom ili avionom . Uglavnom kod dece i trudnica.
  • STRAH od putovanja , najčešće od letenja ili vožnje brodom , strah od visine ili klaustrofobija
  • JET LAG – kada u kratkom vremenskom periodu prelazimo velike razdaljine suočavamo se sa ovim poremećajem koji ne možemo izbeći ali možemo ublažiti
  • SUNČANICA
  • OPEKOTINE
  • DIJAREJA
  • POVREDE , UDARCI – kod dece se to znamo gotovo svakodnevno dešava .
  • NESANICA USLED PROMENE MESTA BORAVKA

Važno je naglasiti da je prilikom lečenja potrebno potražiti savet i stručno mišljenje homeopate , ne pokušavajte da uzimate lekove na „svoju ruku“ , posebno kada su deca u pitanju . Iskusni homeopata će na osnovu simptoma odrediti odgovarajući lek , možete u dogovoru sa njim obezbediti i svoju PUTNU APOTEKU , koja će biti vaš verni pratilac na putovanjima .

Više informacija o tome kako homeopatija leči organizam , o tome kako utiče na decu i koja sve stanja može da leči pronaći ćete na sledećim linkovima :

https://www.instagram.com/zivotna_sila?igsh=OHRuYnpxcDJraXhu

https://www.youtube.com/@ivanamalenko

Loading

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »
Follow by Email
Instagram
Copy link