Putovanja

DUNAVSKI MALDIVI

Srbija je zemlja koju krase izuzetne prirodne lepote , počevši od plodnih ravnica na severu do raskošnih planina na jugu . Sebično čuva brojne biljne i životinjske vrste kojih gotovo da nema u drugim delovima Evrope.

Prave ljubitelje prirode dočekaće raširenih ruku i mogu je upoznati putem brojnih aktivnosti, pešačke, skijaške i staze za planinarenje se nalaze širom zemlje. U toplim letnjim mesecima osveženje potražite u njenim bistrim rekama, jezerima, rečnim adama i rukavcima.

Najlepsa reka

Najlepša reka u Evropi, Dunav, krije jednu-još uvek nedovoljno otkrivenu „tajnu„.

Koh Chang, Dunavski Maldivi, Karlovačka ada, Majmunsko ostrvo samo su neki od naziva ovog egzotičnog ostrva nadomak Sremskih Karlovaca.

Dunavski Maldivi

Dunavski sprud je „relativno“ mlad, smatra se da je nastao pre nekih 20 godina. Voda je čista, prozirna a beo pesak ostavlja bez daha.

Mesto za celodnevno uživanje ili kampovanje do kojeg se dolazi isključivo vodenim putem, čamcem.

Rajsko ostrvo

Odlučili smo da iznenadimo decu i vreo julski dan provedemo na ostrvu. Znali su jedino da idu na kupanje, sve ostalo je bila misterija. Nakon vožnje kolima nekih sat vremena od Beograda, stižemo do Sremskih Karlovaca. Parkiramo auto i kod hotela „Dunav“ tražimo prvi slobodan čamac koji će nas prevesti. Par minuta vožnje čamcem, sakriveno izmedju Kopačkog rita i Dunavca pred vama u punom sjaju prikazaće se ostrvo. Čekaju vas dugački plićaci, „kadice“ u pesku i „debela“ hladovina!

„Zeleni“ deo ostrva

Od trenutka kada kročite na ostrvo, jedino što osećate je mir, dašak vetra i vreo pesak pod stopalima. „Izgubićete se“ u prostoru i vremenu. S obzirom da je bio vikend, a posećenost velika, lako smo pronašli mesto u hladovini, ostavili stvari i otrčali pravac u vodu!

Kupanje moze da pocne…

Kupanje, prskanje, plivanje, skakanje i poneki dečiji vrisak !

Imali smo priliku da vidimo i malu vodenu zmiju dok su deca pravila dvorac od peska u plićaku.

Predah možete napraviti u kafiću, koji je čista improvizacija i kao takav sasvim dovoljan i odlično se uklapa u ambijent uz skromnu ponudu pića. Računajte na to da se do 20h možete vratiti do hotela „Dunav“,ili tek sutradan. Sa sobom ponesite vodu i hranu posebno ako odlučite da kampujete, jer osim kafića i netaknute prirode, ovde nema ničega.

Kampovanje

Za sve avanturiste, koji požele da prenoće na ostrvu, prave žurku uz logorsku vatru i gitaru ili jednostavno uživaju pod zvezdanim nebom, obezbedjeno je mesto za kampovanje tj. šator. Tu su i sudopere sa tehničkom vodom, tuš kabine, upotreba toaleta, punjenje telefona ili laptopa uz neku minimalnu cenu po osobi.

Kafić na ostrvu
Plaža

Poštujte reku, neka vam bezbednost bude na prvom mestu posebno kada ste sa decom , reka je brza i ne smete ih gubiti „iz vida“. Ovo je ipak „divlje“ ostrvo bez spasioca, službe hitne pomoći i higijenske službe, tako da kada budete odlazili, ništa ne ostavljajte za sobom. Ovaj predeo odlikuje bogata flora i fauna, ukoliko budete imali sreće možete videti, različite vrste ptica i to u velikom broju: čaplje, rode, patke, gnjurce, labudove kako prilaze čamcima.

Vožnja čamcem

PRAVI RAJ za sve istraživače, koji ćete iskusiti, u srcu Vojvodine, kada poželite da se osvežite u „lepom, plavom Dunavu“, šetate duž peščane plaže pred suton ili jednostavno pobegnete iz grada…

Loading

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »
error

WELCOME ! Follow us for more: stories, tips and giweaways soon !

Follow by Email
Instagram
Copy link